Stranice

nedjelja, 1. veljače 2015.

COMODO INTERNET SECURITY - DIJAGNOSTIKA

Antivirusna i ostala sigurnosna rješenja nas znaju često upozoravati raznim obavjestima  iz kojih je odmah jasnošto znače i što bismo trebali učiniti. No ponekad to i nije tako ,  neka upozorenja nije lako protumačiti, a pogotovo je jako teško razaznati da li se radi o lažnoj uzbuni   ( tzv FP  ) ili je opasnost stvarna.

Isto tako ponekad dolazi do neispravnosti u radu našeg sigurnosnog  rješenja i tada je obično potrebno dosta znanja i iskustva da bi otkrili koji je uzrok nestabilnosti ili  neispravnog rada vašeg antivirusa. Opisat ćemo na primjeru Comodo Internet Security-a kako bi trebala  izgledati prava dijagnostika u slučaju problema koje neznate riješiti:

1.trebali bi imati instaliran comodo  internet security , i nakon što on  nešto blokira i prikaže upozorenje , tada bi trebali  slijedeće :

2.downloadati comodo sym links checker ( administratori na comodo help forumu će vam dati link na najnoviju verziju a komunikaciju je možda najlakše ostvariti na live chatu ) , zaustaviti hipss i autosandbox ,  pokrenuti kao administrator  taj alat i napraviti izvješće A

3.pokrenuti killswitch i iz alatne trake kreirati  izvješće B

4.u killswitch na bilo koji proces kliknuti desni klik i kreirati full dump, izvješće C

5.pokrenuti  regedit i izvesti slijedeće ključeve :
 'HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\COMODO' izvješće D
'HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Software\COMODO'  izvješće E
'HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\CmdAgent' izvješće F

6. sva ta izvješća ABCDEF objediniti  u jednu mapu, tu mapu kompresirajte u arhivu, i putem comodo  help foruma pošaljite ju na analizu koristeći opet live chat gdje će vam comodo tehničar dati točna  upustva kamo i kako ćete poslati vaša izvješća, i tek tada će se moći  reći da li je to malware koji se  npr zove kao i legitimni windows proces ( u cilju lakšeg prikrivanja ) ili je fp ili opet  nešto treće.....


Nema komentara:

Objavi komentar