Stranice

subota, 7. veljače 2015.

FB DRUGA STRANA

Facebook, društvena mreža koja vam donosi niz mogućnosti društvenih kontakata ali vam može donijeti i niz problema.Bitno je naglasiti da prilikom korištenja FB  budete svjestni da vaši FB kontakti  nisu uvjek autori poruka koje su vam pristigle u inbox,

te da postoji mogućnost da napadač ili zlonamjerni program u tom trenutku upravlja njihovim računalom  ili  fb računom.

Zaraziti se možete na više načina a najčešće putem linkova u statusima prijatelja, privatnih poruka , chat poruka i zlonamjernih URL adresa.

Česti je način  prijevare kada se korisnika navodi da klikne na skriveni link koji je prikriven grafičkim elementom, iskorištavajući tako mogućnost modernih web preglednika koji dopuštaju da web stranice sadrže više prozirnih grafičkih elemenata.


Svakako podesite korištenje kriptiranog HTTPS protokola na način: 

Naslovnica -> Postavke korisničkog računa -> Sigurnost i tu uključite opciju „Sigurno pretraživanje“ („Secure Browsing“).


Na istom mjestu  podesite  i „Obavijesti o pristupu“ da bi nas FB obavijestio elektroničkom poštom ili SMS porukom o pristupu FB s računala kojeg nismo prethodno za to koristili ili smo na njemu izbrisali pistupne podatke .


Održavajte ažurnim  antivirusni softver, vatrozid, web preglednik itd.  U FB mobilnoj aplikaciji često se otkrivaju sigurnosni propusti te ju stoga redovito ažurirajte novim inačicama na vašim mobilnim uređajima.

Nema komentara:

Objavi komentar