Stranice

nedjelja, 1. veljače 2015.

BITDEFENDER ANTIVIRUS ZA LINUX

Ovom prilikom se nećemo zamarati tematikom da li je ili nije potreban antivirus na linux baziranim operativnim sustavima,  već ćemo samo ukratko proći tutorijal kako ga instalirati na ubuntu i mint linux.

Kao prvo, na matičnim stranicama bitdefendera,  pronađite i preuzmite na scoj pc bitdefender antivirus za linux ( extenzija je.deb ). Nakon toga , u vašem upravitelju datoteka,  mapu u koju ste preuzeli antivirus otvorite sa root ovlastima ( desni klik na mapu pa kliknite na: otvori kao root ).Zatim desni klik na preuzetu datoteku , pa u meniju svojstva pronađite i označite opciju kojom datoteka  dobija izvršna svojstva.

Sada opet desni klik na datoteku i označite pokretanje u terminalu. Pitat će vas za prihvaćanje licence, što ćete prihvatiti tako da upišete : accept i potvrdite sa enterom. Pokrenuti će se instalacija, i u jednom trenutku će vas upitati da li želite i instalaciju grafičkog sučelja, što ćete prihvatiti tako da upišete : y  i potvrdite sa enterom. Kada instalacija završi, odsurfajte do bitdefenderove web stranice, i u odgovarajućoj rubrici zatražite bespatni key za vaš antivirus koji će vrijediti godinu dana.

Prilikom prvog pokretanja instaliranog antivirusa, od vas će biti zatraženo da unesete key kojeg ste pribavili u prethodnom koraku , nakon čega bi bilo poželjno prvo napraviti update antivirusa i  onda scan cjelog pc-a.

Ovaj postupak vrijedi za bitdefender na ubuntu , a slično je i sa ostalim antivirusnim rješenjima na debian baziranim distrama linuxa.

Nema komentara:

Objavi komentar